Author Topic: DFP problems... Questions as well  (Read 932 times)

[SJ]Rotary Junkie

  • *
  • Posts: 527
DFP problems... Questions as well
« on: February 25, 2008, 02:37:03 am »
Okay, so.

My DFP decided to kill a gear tooth, it would seem, clicking every 45 degrees, with the clicking being much louder when turning it to the left. There's been a mild click in it for a good while now, and until today I thought nothing of it.

But now I know that it was most likely a chewed tooth on one of the FFB gears. Turning it to the left, it's notchy, trying to not turn every 45 degrees, and clicking as I said. It makes it unuseable.

Since it's obviously my fault in some way, shape or form (or not), I have to ask: Have any of you guys experienced problems like this, heard about them, etc?

And also, could you see running relatively high FFB settings causing this? (If so, Bread is probably in trouble. I use his exact settings)

Thanks, the out-of-racing-that's-not-on-dirt-where-the-keyboard-isn't-a-total-hinderance Kyle Mallender.

[SJ]nissan man

  • *
  • Posts: 2817
Re: DFP problems... Questions as well
« Reply #1 on: February 25, 2008, 03:04:51 am »
it's probably a bur on the pinion gear, a simple file should take care of it. just pull the thing apart, smooth out the gear and put it back together.  :)

[SJ]Rotary Junkie

  • *
  • Posts: 527
Re: DFP problems... Questions as well
« Reply #2 on: February 25, 2008, 03:15:10 am »
Think so, eh?

If it is, then.. GOOD!

I'll look around for a guide just to be prepared.

ADDIT: No, it's worse than a little burr. Burrs don't cause a louder-than-fingers-snapping snap that sounds like plastic breaking.
« Last Edit: February 25, 2008, 04:02:12 am by [SJ]Rotary Junkie »

[SJ]Byron

  • *
  • Posts: 7361
Re: DFP problems... Questions as well
« Reply #3 on: February 25, 2008, 10:03:11 am »
How old is it, Kyle?  The customer support is VERY good at Logitech.

[SJ]Rotary Junkie

  • *
  • Posts: 527
Re: DFP problems... Questions as well
« Reply #4 on: February 25, 2008, 11:58:08 am »
Already tried that. Apparently the build date is in 05, we got it sometime in 06.