Author Topic: rFactor no workies, won't start...  (Read 5829 times)

[SJ]DenDanger

  • *
  • Posts: 2797
rFactor no workies, won't start...
« on: November 08, 2008, 07:05:33 am »
 So. Okay, it's been a couple weeks since I played rfactor.

 Worked fine then.............

 Thought I'd take my beloved Caterham out....

 Click on the icon this AM and get "This program cannot display the webpage" message. WHAT!!??!!

 Um, okay, I been playing with some stuff in my PC, maybe, Den, the desktop icon no workies.

 Try the start menu, no workies, same message.

 Try the one in the install in My Computer. Same message. HUH???

 I then did a reinstall from my original install.

 Same message. WTF???

[SJ]Jarkko Rantajoki

  • *
  • Posts: 12811
Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #1 on: November 08, 2008, 07:36:26 am »
Have you changed some hardware?
it might want another activation.. but for some reason dont show the activation page.
 :?:

[SJ]DenDanger

  • *
  • Posts: 2797
Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #2 on: November 08, 2008, 07:41:17 am »
see, I wondered that, yet, um, wouldn't it have done that n the re-install? or like you said, asked for another activation.

 Hardware is the same, only difference is I overclocked my GPU and made changes in my bios.

 And what I find strange is, no rFactor page at all, just a generic windows XP message one. Bloody weird. The files, etc are all there, just won't start.

[SJ]Jarkko Rantajoki

  • *
  • Posts: 12811

[SJ]DenDanger

  • *
  • Posts: 2797
Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #4 on: November 08, 2008, 08:08:38 am »
The time? I will look at this thread further later. Could be a clue as yesterday I screwed the Bios to the point I had too remove the battery from the motherboard to restart it. Could be getting somewhere with that.....though I reset the time...

EDIT: I found it and again Thank you Jarkko!!

 In my hurry to reset the clock yesterday I never looked at the YEAR! It was 2003. Just reset it to 2008 and BINGO, game started uip. Thanks Brother!! thumbs up thumbs up thumbs up

 Sometimes, i'm such an idiot..
« Last Edit: November 08, 2008, 08:35:52 am by [SJ]Dent »

[SJ]Tornado

  • Recruitment Officer
  • *
  • Posts: 1822
Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #5 on: November 08, 2008, 02:36:03 pm »
Yea,its the pc clock, happened to MPM fan once, cheers.

:toker:

[SJ]ski9600

  • *
  • Posts: 2253
Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #6 on: December 01, 2008, 08:57:41 pm »
This just happened to me.

Heres' the fix:
Ok worked out how to fix the problem go to your computer time and adjust it to a future date a year or so ahead should do it. Now press ok and then go back into the clock and set it to the actual date but dont press ok. Run rfactor and when the rfactor screen comes up now click ok on the date. It should now allow you to run rfactor at the proper date.

[SJ]ski9600

  • *
  • Posts: 2253
Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #7 on: September 01, 2009, 12:46:08 am »
Hey, this just happened to me again probably because of 2 power outages last night.  Could an admin sticky this thread that contains the fix for system Time/Date/Year error causes rFactor to go to a website that won't load instead of the normal loading process?

Thanks,
Steve

[SJ]JuneBug

  • *
  • Posts: 2751
Re: rFactor no workies, won't start - time/date/year issue...
« Reply #8 on: September 01, 2009, 01:38:19 am »
Hey, this just happened to me again probably because of 2 power outages last night.  Could an admin sticky this thread that contains the fix for system Time/Date/Year error causes rFactor to go to a website that won't load instead of the normal loading process?

Thanks,
Steve

Stuck :)

[SJ]Cato Larsen

  • God of rFactor
  • *
  • Posts: 4847
Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #9 on: September 01, 2009, 06:03:25 am »
Problem about the time is very strange.

I had it too for some reason I cannot remember. Maybe a network issue.
But I had to set it all forward to 2015 before the game would run again. not 2009, 2010 2016 or any other year. 2015. I got lucky I guess, to find out that.
But it sure is a bugger.

Good you got it sorted.

Re: rFactor no workies, won't start...
« Reply #10 on: September 01, 2009, 01:28:25 pm »
The same thing happened to me when I did a clean install of XP Pro.  I have to keep the date one day ahead now to keep it working - doesn't make me faster though  lol